15 de març, 2008

La Boqueria







Va començar a ploure, el temps just per fer quatre fotos, sense trípode però :) ....

14 de març, 2008

Cotlliure




Cotlliure (en francès Collioure) és un municipi del Rosselló a la Catalunya Nord que administrativament pertany al departament francès de Pirineus Orientals i a la regió de Llenguadoc-Rosselló.

Cotlliure és una vila turística situada a la Costa Vermella, limita amb les comunes d'Argelers, Banyuls de la Marenda i Portvendres.

Antic poble de pescadors i vinyataires, conegut per les seves anxoves, Cotlliure ha estat també motiu d'inspiració per pintors com Matisse, Derain, Chagall, Gris, Braque, Picasso, Dufy i Dalí , entre d'altres, que han retratat el seu castell, els seus carrerons o el pintoresc campanar de la seva església arran de mar. En el seu cementiri hi ha les tombes d'Antonio Machado i del novel·lista Patrick O'Brian, que hi residí entre 1949 i 2000.

Història

Durant la Guerra dels Segadors, el 1642, Cotlliure i el seu castell pateixen un setge intens. Les tropes del rei francès dominen els puigs i llur flota bloqueja el port. Arran de l'assalt de la ciutat i del castell per les tropes de Lluís XIII de França (que constaven de 10.000 homes entre els quals Turenne, d'Artagnan i llurs mosqueters). A conseqüència d'aquest atac, les tropes espanyoles, privades d'aigua per la destrucció del pou, s'han de rendir.



boomp3.com

12 de març, 2008

Les torretes blanques










Un lloc de vacances permanent, desconegut, que ens espera, potser esta bé....


boomp3.com

11 de març, 2008

Infantessa


El món dels somnis, on no hi ha presa, el temps s'atura, i tot és possible...


10 de març, 2008

Relatiu




Tot pot semblar diferent, depenent des de on ho mires...

boomp3.com