15 de gener, 2008

Parc Güell





Els colors del cel impactacten amb un escenari com aquest, un lloc que recomano per passar tot el dia fent fotos..








Encara que sembli mentida, però mai ho habia visitat i la veritat es que hi tornare, em va agrada moltisim, es un lloc molt atractiu per fer fotos, i per portar tripode, cosa que no vaig fer...










Els horaris, per això, en aquest mes, son diferents a l'estiu a les 18:00, ja es tanca el parc, i si no ho saps, com jo jeje, has de correr per fer fotos...




Història:

Fou Eusebi Güell qui donà el nom al parc. Aquest ric empresari català, membre d'una influent família burgesa de la ciutat, va ser un veritable mecenes per a Gaudí, ja que li permeté portar a terme moltes de les seves obres -entre les quals el Parc Güell- sense interferir en les seves decisions artístiques.
Aquest parc és el feliç resultat d'un fracàs comercial, ja que, a la pineda que avui ocupa el parc, estava previst de construir-hi una urbanització de gran categoria, amb aproximadament 86 habitatges disseminats en un immens jardí, als voltants de la ciutat i amb una vista panoràmica sobre tot Barcelona. Però, a causa de la primera guerra mundial, se'n van vendre solament dues parcel·les (en una d'aquestes es troba la Casa Museu Gaudí), i l'Ajuntament va decidir anys més tard (el 1926), després de la mort de Güell, comprar el terreny restant per fer-ne un parc públic. Gaudí es va dedicar des de llavors exclusivament a la seva obra més monumental, la Sagrada Família.
Segons el plànol original, la plaça central havia de ser un teatre grec, i les columnes constituïen un temple dòric de cent columnes.
El 1984 la UNESCO va declarar el Parc Güell Patrimoni de la Humanitat. Era monument històric artístic des del 1969


boomp3.com

3 comentaris:

romanidemata ha dit...

molt bona sèrie molt currada...
m'agraden molt
...ara els demés ja no podrem penjar-ne després d'això, qui s'atreveix?

petons i bon dia, preciosa.

Anònim ha dit...

Bones fotos!
Jo un cop hi vaig anar amb càmera... i no en vaig fer cap!!
Amb quina càmera les fas?
Salutacions

Enric Sirera ha dit...

Molt bona sèrie!!!
"Nos vemos"!!!