10 de desembre, 2009

Un dia d’aquests

Un dia d’aquests.


Diuen que un dia d’aquests encendran llums pels carrers, disfressaran els aparadors de vermell i plata, hi haurà més estrelles que estrellats... Tot serà una gran cançó, amb bona lletra però amb mals cantors.


Diuen que un dia d’aquests les esglésies tindran més flama que mai, els cremats seran els mateixos, els cremadors també... Es repetirà la història per repetició automàtica.

Menjar i més menjar, semblarà que s’acabi el món. Com en un eclipsi d’humanitat i bon cor, tothom viurà a les fosques.


Diuen que un dia d’aquests s’imposarà somriure per decret del cel...

Tothom viurà feliç, serà l’etern rosari de posseir i posseir. La gran majoria seran figures de paper al gran poema del món. Mentrestant el botxí i el drac, cada vegada més gran. I les que encara van amb el ciri a la mà, els que segueixen cecs davant d’una fe invisible. El gran lladre amb el seu sistema... segueix sent més lladre.


Diuen que un dia d’aquests al calendari hi haurà un dia de color vermell. També cadascú procurarà per ell... La solidaritat entre estats continuarà sent ciència ficció sense saber de quina galàxia. Es miraran el mèlic i riuran contents. Diuen que un dia d’aquests tot serà bonic hi hauran flors i violes i fins i tot romaní. Els convençuts de sempre tot ho veuran amb ninetes de felicitat. Només veuran endavant sense mirar als costats... Els qui miren cap al cel buscant una creu, els que s’hi abracen, els que s’hi claven, els que ells són la creu...


Diuen que un dia d’aquests la gent disfressarà les cases potser per oblidar-se de la realitat. Veneraran sotanes sense ordre ni sentit. El funcionari del cel somriurà als rics, quan la veritable riquesa no es compra amb diners. Els emboirats amb la relíquia que només deixa penyora... I els que enyoren el que no tenen ni posseeixen, i la infelicitat personal els corca el moll de l’os.

Però diuen que un dia d’aquests els somriures penjaran de cada fulla d’arbre. A cada balcó hi haurà un ninot vermell i blanc inventat per una multinacional. Tot serà –és- de masses. Tot serà –és- tan irracional. Segurament que els cants només fan que amagar la pròpia soledat. Com deia l’àvia: Qui canta els seus mals espanta...


Tothom mirarà i veurà segons les diòptries del seu ego. Tothom creurà haver vist allò que vulgui. Però diuen que un dia d’aquests s’aturaran les guerres per fer recompte de morts i recarregar els canons i els governants i fabricants d’armes negociaran noves condicions i noves promocions... La maldat sempre està d’oferta, i de vegades té fins i tot la benedicció dels funcionaris del cel. Però tot això només serà i passarà, un dia d’aquests. Ara tots som uns caganers d’esperit i d’ànima que ho permetem tot sense fer res... Potser en lloc de ninetes només hi tenim estrelles i tot ho veiem bonic i estrellat. Alguns seguiran llegint i repetint el missal de la vida sense fer-hi cap aportació de llum personal.


Diuen que un dia d’aquests els somriures penjaran com una llufa enganxada als llavis de la gent. Els que estan a dieta de televisió creuran veure l’etiqueta del preu de la felicitat. Els que creuen que reguen la flor de la perfecció, però sempre els falten pètals, la terra té impureses, la tija malura, però ells segueixen regant... Però no patiu, només serà un dia d’aquests. Però no fa segles que dura???


Diuen que un dia d’aquests sentiràs que truquen a la porta dintre teu. Però potser faràs el sord, o ja ho ets i no t’obriràs per ningú. Posaràs gasolina al cotxe, canviaràs les piles del comandament de la televisió, recarregaràs el mòbil, contractaràs un Internet més ràpid, però viuràs sol, i estaràs més sol i aïllat que mai. Però per sort diuen que només serà un dia d’aquests. T’has fet vell amb un coixí de calendaris, i no pretens canviar res, tot t’està bé, i sinó, et calmes dient que tu sol no pots fer-hi res... Sembla que l’aire sigui d’una Caixa,i el respirar d’un Banc... El mar, d’una multinacional. I el màrqueting del cel és el més agressiu i penetrant.


I de cada guerra en fan una gràfica amb els danys col·laterals... Potser la cova és la d’Ali Bavà i els quaranta mil lladres... Si no n’hi ha prou amb un, vindran tres reis seguint una estrella que duen a la punta del nas... Però no passa res només som les marionetes d’un gran guinyol sense ordre ni control. Però no passa res, diuen que tot s’arranjarà un dia d’aquests.


Un dia d’aquests al cor de les persones ressonarà l’eco de la bondat i tothom despertarà...,

Ah!, que tingueu un bon dia d'

a

q

u

e

s

t

s...

Onatge

20 comentaris:

David ha dit...

M'ho he llegit dues vegades. Sembla mel que s' impregna als llavis.

Què cursi sóc. Mare meva.

Enhorabona pels teus escrits. M' agrada que amb llenguatge senzill es puguin dir coses molt sinceres.

Sino ens "veiem" que tinguis un bon nadal noieta. Petons molt grans des de'l turonet de Montgat.

Striper ha dit...

Un dia d'aquest la moltes tarjas de credit diran: Hasta aqui llegue.
Petons i felices festes.

Joan Calsapeu-Layret ha dit...

Empuries, un lloc magnific, ben copsat, un lloc que quan bufa la tramaontana t'has d'amagar...
m'agrada molt aquest paisatge, aquest espai obert...
petons preciosa.
Bona tarda.
Joan

Joan Calsapeu-Layret ha dit...

aH
felicitats! pel teu sant!

onatge ha dit...

Hola Lucia, ja sé que gràcies és poc, però gràcies per haver abrigat el meu escrit amb la teva fotografia. Sort que entre la foscor hi ha els núvols amb una pluja de llum...


Una abraçada d'un dia d'aquests...
onatge

Rita ha dit...

La imatge, preciosa i el text estremidor...

Felicitats, bonica! :-)

Santi Bosch ha dit...

M´alegro de tornar a veure les tevas fotografias m´agrada l´imatge
d´ aquest dia tant gris sobre el mar.Salutacions per si de cas ...Bones Festes !!

JordiStQgat ha dit...

Bona feina Lucia, ara em cal anar al bloc d'onatge!

Joan ha dit...

Lucia (puc usar nom propi, no?) et mango la foto per post meu. A última hora de no ser quina nit vaig començar a llegir el que has transcrit en aquest post. Requereix un altre moment més despert. Tornaré per llegir-lo.
Una abraçada.

dErsu_ ha dit...

Es diuen tantes coses...

Cosmo ha dit...

Feliz Año .
Abrazos

Joan ha dit...

PER UN 2010 PLE D'EMOCIONS COM AQUESTES http://www.youtube.com/watch?v=YmKQOqUgFIM

VICTOROK ha dit...

"El teu mon", me ha gustado mucho. Felicidades por tu buen trabajo. Pasaré a menudo para deleite mío. Un saludo.

quim ha dit...

molt bonic i sorprenent.
quimgilipoeta

Lluis P. ha dit...

m'ha sorpres gratament, una lectura interessant i enriquidora, on hi ha una mica de tot.

On et poses darrerament que no se de tu ??? ja saps que jo sempre espero, jejejeje.

林依晨Amber ha dit...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Damián ha dit...

son tuyas las fotos? sinceramente espectaculares..muy interesantes. saludos!

Santi Bosch ha dit...

M´alegra de tornar a veure les teves fotos al bloc espero que no tardis tant.Salutacions.!.. una abraçada.

Anònim ha dit...

Si, probablement per la qual cosa es

文章 ha dit...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優